Napríklad nariadenie (ES)
č. 178/2002 Európskeho parlamentu a Rady z 28. januára 2002 stanovujúce všeobecné zásady a požiadavky
zákona o potravinách, ustanovujúce Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujúce
postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín (Ú. v. ES L 31, 01. 02. 2002), nariadenie
Rady (ES)
č. 2991/94 z 5. decembra 1994, ktorým sa ustanovujú normy pre roztierateľné tuky (Ú. v. ES L
316, 09. 12. 1994), nariadenie (ES)
č. 1829/2003 z 22. 9. 2003 Európskeho parlamentu a Rady o geneticky modifikovaných potravinách
a krmivách (Ú. v. ES L 268, 18. 10. 2003), nariadenie (ES)
č. 1830/2003 z 22. 9. 2003 Európskeho parlamentu a Rady o vysledovateľnosti a označovaní geneticky
modifikovaných organizmov a vysledovateľnosti potravín a krmív vyrobených z geneticky
modifikovaných organizmov a ktorým sa mení a dopĺňa smernica
2001/18/ES (Ú. v. ES L 268, 18. 10. 2003), rozhodnutie Komisie
2003/867/ES z 1. decembra 2003, ktorým sa povoľuje umiestniť na trh salatrimy ako nové zložky
potravín podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES)
č. 258/97 (Ú. v. ES L 326, 13. 12. 2003).“.